Facebook’ta Etiket Nasıl Kaldırılır

0
2
Okuma

Facebook’ta yer alan kullanıcıların profilleri herkesi açık olduğu zaman fotoğraflarda etiketlenmesi mümkün oluyor. Peki bu durum nasıl düzeltilir?

Kullanıcılar Facebook üzerinde yer alan fotoğraflarda etiketlenmek istemiyorlarsa, Facebook bu durumda size yardımcı olabilecek bir seçenek olan gizlilik ayarlarını size sunuyor. Bu bakımdan isterseniz fotoğraflarınızı silebilir isterseniz de gizleyebilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Fotoğraflardan Etiket Kaldırma

Etiketlenmiş olduğunuz bir fotoğrafınızı zaman tünelinden kaldırmak isterseniz eğer, önce profilinize girmeniz gerekiyor. Daha sonra ise etiketlenmiş olduğunuz fotoğrafa bir kez tıklayın. İstemediğiniz fotoğrafa tıklamanız halinde bir pencere açılacak ve Zaman Tünelinde İzin Verildi seçeneğini göreceksiniz. Bundan sonra ise Zaman Tünelinden Gizlendi olarak değiştirmeniz halinde, artık zaman tünelinizde görünmeyecektir. Bir diğer yöntem ise fotoğrafın üzerine gelin ve alt kısımda yer alan Etiket’i Kaldır’ı seçin. Böylece size ait ne kadar etiket varsa siz kaldırılmış olacaksınız. Böylece herkimse sizin fotoğraflarınıza baktığında sizin etiketinizi göremeyecek.

Google Arama Sonuçlarını Silin!

Ayrıca profil fotoğraflarınızın veya profilinizin Google aramalarında görüntülenmesini engelleyebilirsiniz. Böylece Google’da sizi aratan kullanıcılar sizi asla göremez. Bu özelliği uygulamak için Ayarlar’a girip sol taraftan Gizlilik’e tıklamanız ve alt kısımda Facebook’un dışındaki diğer arama motorlarının, profil bağlantısı vermesini istiyor musunuz seçeneğini hayır olarak işaretleyin.

Bu ayarları uyguladıktan sonra artık profiliniz çok daha güvenli ve spamlardan uzak duracaktır.

Özellikle belirtmek gerekirse eğer sanal dünyada profil bilgilerinizi alıp bir çok kötü amaçlı kullanabilecek insanların var olduğunu hepimiz biliyoruz. Her ne kadar kullanıcı Facebook adresini kapatmış olsa bile arama sonuçlarında önbellek verileri duruyor. Anlattığımız adımları uygulamanız halinde çok daha güvenli ve rahat bir kullanım sağlayabileceksiniz. Son olarak Facebook şifrelerinizi 3. kişiler ile asla paylaşmayınız ve bilmediğiniz linklere tıklamayınız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here